Startpagina rubrieken.com

Fanfare, malletband, majorette, twirl, percussion, leerlingenorkest, harmonie

Muziekvereniging Euterpe Heinkenszand - Opgericht 15 oktober 1892. De fanfare van muziekvereniging Euterpe bestaat uit zo'n 30 leden
Muziekvereniging Euterpe Rolde - Muziekvereniging Euterpe werd opgericht op 16 november 1913 als fanfareorkest met 23 leden. Momenteel beschikt de vereniging over een fanfare van 35 leden en een Melodisch Slagwerk Ensemble van 16 leden. www.euterpe-rolde.nl
Muziekvereniging Excelsior Alblasserdam - Onze vereniging is opgericht in 1894 en dus meer dan een eeuw oud. Begonnen als een Fanfare zijn we na 100 jaar verder gegaan als Harmonie. Wij zijn een zittend orkest, veelzijdig en modern waar jong en oud harmonisch samen spelen. Naast de Harmonie hebben we nog een goed presterend jeugdorkest en een leerlingenorkest om met name het samenspelen te beoefenen. www.excelsioralblasserdam.nl
Muziekvereniging Excelsior Bolnes - Een ontzettende veelzijdige en bruisende vereniging, waar een absolute harmonie heerst tussen goede muzikale kwaliteiten en onvermoeibare oerhollandse gezelligheid.
Muziekvereniging Excelsior Losser - Muziekvereniging Excelsior uit Losser (NL) is een actieve vereniging met meerdere orkesten, een drumband en meerdere majorette peletons.
Muziekvereniging Excelsior Ouwsterhaule - Het is een bloeiende vereniging met een A orkest van ruim 60 muzikanten. Een jeugd – B orkest van ruim 20 leden plus nog een groep leerlingen (tevens C orkest). Dit alles tezamen meer dan 100 muzikanten in een dorp van slechts 400 inwoners.
Muziekvereniging Excelsior, Bergambacht - Muziekvereniging Excelsior uit Bergambacht, opgericht in 1898.
Muziekvereniging Fanfare Velden - Muziekvereniging Fanfare Velden is in 1864 opgericht door een twintigtal Veldenaren. Het muziekkorps is inmiddels uitgegroeid tot een vereniging met zo'n 100 leden, inclusief drumband, bestuurs-, ere- en aspirantleden. Tevens zijn diverse leerlingen in opleiding.
Muziekvereniging Flora Kudelstaart - Muziekvereniging Flora is een fanfareorkest, die ook een jeugdorkest en een blokfluitgroep kent. Muziekvereniging Flora is opgericht in 1899. www.muziekverenigingflora.nl
Muziekvereniging G.A. Heinze, Muiderberg - Heinze is een bloeiende harmonie met ca 60 leden (inclusief leerlingen) met voor iedere discipline een eigen docent.
Muziekvereniging Harmonie Apollo Zaandijk - Apollo is een zogenaamd concertorkest, dat wil zeggen, we treden zittend op voor een luisterpubliek.
Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer - De Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer is een actieve vereniging waarin het maken van muziek op hoog niveau hand in hand gaat met een goede sfeer en gezellige activiteiten. De vereniging bestaat uit een Fanfare Orkest, Drumband, Jeugd Orkest en Jeugd Drumband.
Muziekvereniging Helicon uit Berkel en Rodenrijs - Wat is er nou mooier dan zelf een instrument bespelen (op donderdag avond in de Ark) en samen met een aantal anderen muziek te maken. Harmonie, Leerlingenorkest en Twirlteams.
Muziekvereniging JUBAL uit Varsseveld - Muziekvereniging JUBAL uit Varsseveld. Drie harmonieorkesten (A-, B- en C-orkest), malletband en muziekles door professionele docenten.
Muziekvereniging JULIANA Den Ham - Muziekvereniging "JULIANA" is opgericht in 1925 als fanfare orkest. Na ± 35 jaar kwamen er houten blaasinstrumenten bij en werd het een harmonie orkest. Juliana is een orkest voor de gemeenschap en wil zich graag laten zien bij alle evenementen waar muziek op z'n plaats is. www.juliana-denham.nl
Muziekvereniging Juliana Uddel - Muziekvereniging Juliana Uddel werd opgericht op 8 september 1933. Tijdens de oprichtingsvergadering meldden zich 35 leden, hetgeen voor de meesten een verrassing was.
Muziekvereniging Klarenbeek - De Muziekvereniging Klarenbeek is op 19 juli 2002 ontstaan door fusie van Chr. Muziekvereniging "Wilhelmina" – Klarenbeek/Oosterhuizen, opgericht 8 januari 1908 en Harmonieorkest "Amicitia" – Klarenbeek, opgericht 1 oktober 1908. www.muziekverenigingklarenbeek.nl
Muziekvereniging Kunst na arbeid Bennebroek, Vogelenzang en Zwaanshoek - 30 augustus en op 2 september 1902 vonden de eerste repetities, van wat uiteindelijk Muziekvereniging KNA werd, plaats. In 1908 duikt de naam "Harmonie Kunst na Arbeid" in de archieven op. www.knabennebroek.nl
Muziekvereniging Kunst na Arbeid, Nieuwpoort en Langerak - Wij zijn een actieve vereniging in de dorpskernen Nieuwpoort en Langerak, gelegen aan de rivier de Lek. We spelen regelmatig op straat en geven jaarlijks diverse grote en kleine concerten in de regio. 23 februari 1921 is de dag waarop Kunst Na Arbeid het levenslicht ziet.
muziekvereniging Kunst na Arbeid, Uithoorn - Onze muziekvereniging bestaat uit maar liefst negen onderdelen. De muziekvereniging is voor de tweede wereldoorlog opgericht uit het personeel van de Uithoornse melkfabriek. De bedrijfsleider van de fabriek was een enthousiast musicus en werd dirigent. De repetitie werd direct na werktijd gehouden, vandaar: 'Kunst na Arbeid'. www.kna-uithoorn.nl
muziekvereniging LIORA – De Lier (Westland) - In het kalenderjaar 1915 werd door enige heren in de gemeente De Lier besloten tot oprichting van een muziekvereniging/fanfarekorps. Op zondag 15 augustus van genoemd jaar werd een oprichtingsvergadering gehouden. Voor het fanfarekorps werd met instemming van alle aanwezigen de zeer toepasselijke naam "LIORA" gekozen.
Muziekvereniging Marijke Sprang-Capelle - Op 3 maart 1947 kwamen enkele muziekliefhebbers o.i.v. de heer W. Timmermans bijeen in de Chr. Volksbond te Sprang om te komen tot oprichting ener Harmonie, die genaamd werd naar de Prinses die zojuist geboren was.
Muziekvereniging Moeder's Mooiste, Berkel-Enschot - Muziekvereniging Moeder's Mooiste is een blaaskapel die van alle markten thuis is.Ook buiten de carnaval zijn ze erg actief. Van zwarte-pietenband tot dweildag, niets is Moeder's Mooiste te gek.
Muziekvereniging Nieuw Leven – Eelde-Paterswolde - Muziekvereniging Nieuw Leven Eelde viert in 2007 haar 75-jarig jubileum! Dat houd in dat de vereniging inmiddels al een behoorlijk poosje actief is in de kop van Drenthe. Iedereen is van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen.
Muziekvereniging Nieuw Leven, Haaften - 100 jaar Muziekvereniging Nieuw Leven, In 1906 als fanfare opgericht, is het orkest in 1992 overgegaan naar een harmonieorkest. Inmiddels heeft men zelfs een leerlingenorkest, dat behalve solo ook samen met de 'grote' harmonie speelt.
Muziekvereniging OBK Bennekom - De Bennekomse Harmonie Oefening Baart Kunst werd opgericht op 5 januari 1930. Natuurlijk is het belangrijkste bij OBK muziek maken, zowel binnen als buiten. Ons streven is een goede verenigingssfeer te combineren met een hoog muzikaal niveau.
Muziekvereniging OBK Schiedam - Deze vereniging werd in 1900 opgericht als "Harmoniegezelschap Oefening Baart Kunst" en heeft in al die jaren veel veranderingen ondergaan. Op dit moment bestaat de vereniging uit: De Drumfanfare – De Majorettes – De Zwarte Pieten Band.
Muziekvereniging OLTO, Loenen - Officieel staat de afkorting OLTO voor "Oefening Leidt Tot Ontwikkeling", maar in de wandelgangen zegt men liever "Ons Loen'n Toet Ok". In 2003 was het alweer 90 jaar geleden dat muziekvereniging OLTO werd opgericht.
Muziekvereniging Polyhymnia Lemelerveld - Muziekvereniging Polyhymnia uit Lemelerveld bestaat uit een fanfare, drumband ( tamboerkorps ), majorette peleton, bloaskapel ( dweilorkest ) en een blokfluitgroep.
Muziekvereniging Prins Bernhard Apeldoorn - Muziekvereniging Prins Bernhard is een gezellige muziekvereniging in Apeldoorn. We hebben een fanfare orkest, jeugdfanfare, Malletband en jeugdmalletband. Gezellig en goed, muziek maken met jong en oud is ons motto. www.muziekverenigingprinsbernhard.nl
Muziekvereniging Prins Willem-Alexander Elst - Muziekvereniging Prins Willem-Alexander Elst is een veelzijdige vereniging bestaande uit een harmonieorkest, een drumfanfare, een samenspelorkest en een jeugdorkest. De vereniging is op 1 juli 1968 ontstaan uit een fusie tussen twee toenmalige verenigingen "Juliana" en "Sint Henricus".
Muziekvereniging Prinses Irene, Huizen - Muziekvereniging Prinses Irene uit Huizen is een gezonde en bruisende vereniging, die eigenlijk al sinds de vorige eeuwwisseling voor de muzikale omlijsting zorgt van tal van evenementen in en buiten Huizen. www.prinses-irene.nl
Muziekvereniging Sempre Crescendo - Muziekvereniging Sempre Crescendo is opgericht op 22 september 1927 te Hellevoetsluis en bestaat dus bijna 80 jaar. Sempre Crescendo bestaat uit meer dan 100 enthousiaste leden, verdeeld over het orkest, de drum- & malletband en het majorettenpeleton.
Muziekvereniging Sint Jan Meddo - Muziekvereniging Sint Jan is een levendige vereniging met ongeveer 100 leden actief in fanfare-orkest, slagwerkgroep en majorettes. Daarnaast zijn er continu 30 nieuwe muzikanten in opleiding.
Muziekvereniging Soli Deo Gloria, Uithuizermeeden - S.D.G. bestaat uit een fanfare, malletband en een jeugdband.
Muziekvereniging St-Hubertus uit Almere - Op 1 november 1960 is de vereniging drumband Sint Hubertus in Amsterdam zuid opgericht, door Theo Henkes, Leo Henkes en de heer Mulder. Dit was het gevolg van de opheffing van de verkennersdrumband (onder dezelfde naam) wegens een gebrek aan voldoende leden-verkenners, ofwel padvinders. www.harmonie-st-hubertus.nl
Muziekvereniging St. Gregorius Hertme - Muziekvereniging St. Gregorius uit Hertme is een muziekvereniging voor jong en oud en kent een fanfareafdeling en een malletband.
Muziekvereniging Valuas, Venlo - Muziekvereniging Valuas is een vereniging uit Venlo. Ze bestaat uit een brassband en een percussiongroep.Muziekvereniging Valuas is opgericht op 23 november 1997. Zoals u kunt zien is het een jonge vereniging, die net haar eerste lustrum heeft gevierd.
Muziekvereniging Volharding Beek - De R.K. Harmonie Volharding werd 24 mei 1935 opgericht vanuit het zgn. werkliedenverbond. Medeoprichters waren de toenmalige pastoor Peters en kapelaan Sterneberg.
Muziekvereniging Volharding Berkhout - Muziekvereniging Volharding is een harmonie uit Berkhout, Noord Holland. Deze harmonie bestaat uit ongeveer 30 leden. Naast het harmonieorkest heeft de Volharding ook een Opleidingsorkest. Dit orkest bestaat uit zo'n 35 – voornamelijk jonge – muzikanten, op de meest uiteenlopende instrumenten. De combinatie van de vertrouwde instrumenten aangevuld met keyboard, viool, gitaar en blokfluit zorgt voor een uniek geluid. www.volhardingberkhout.nl
Muziekvereniging Voorwaarts Zeist - Harmonie Muziekvereniging Voorwaarts uit Zeist, opgericht in 1921.
Muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug - De Muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug werd in 1901 opgericht als een van de vier muziekgezelschappen in het grensdorp Glanerbrug, behorende tot de gemeente Enschede. Thans is de vereniging het enige harmonieorkest dat Glanerbrug rijk is.
Muziekvereniging Wilhelmina Rijssen (Ov) - In 1898 werd prinses Wilhelmina gekroond tot vorstin van ons land. Ter gelegenheid daarvan werd de muziekvereniging opgericht en kreeg het, net als zovele verenigingen, de naam Wilhelmina. U vindt hier alles over de Drumfanfare, Harmonieorkest, Majorettes, Kamgoarn Klasse en meer.
Muziekvereniging Winnubst, Den Helder - Muziekvereniging Winnubst heeft drie orkesten. Eén orkest voor de gevorderden (Harmonieorkest) en twee orkesten (Brug- en Leerlingenorkest) voor de leerlingen van Winnubst die een opstapje nodig hebben voor het Harmonieorkest.
MV Hartog Oss - Muziekvereniging Hartog is oorspronkelijk een van de personeelsverenigingen van H. Hartogs Fabrieken N.V. , een bedrijf dat in 1876 in Oss is ontstaan en zich toelegde op de productie van vleeswaren en later ook op zeep en margarine.
MVU – Muziekvereniging Ugchelen - De vereniging is een harmonie-orkest. Dat is een orkest met blaasinstrumenten. We hebben dus geen strijkinstrumenten zoals violen en ook geen snaarinstrumeneten zoals gitaren. Er zijn twee soorten blaasorkesten: de fanfare en de harmonie.
NS Harmonie Orkest - Het NS Harmonieorkest is een landelijk opererend bedrijfsorkest met veel bijzondere optredens en een gevarieerd repertoire. Misschien wel "het leukste orkest van Nederland". Meer weten? www.nsharmonie.nl
Pasveerkorpsen Leeuwarden - De stichting pasveerkorpsen bestaat uit 200 enthousiaste vrijwilligers, waarvan er zo'n 120 personen actief zijn als spelend lid bij het Jeugdkorps Pasveer en het Pasveerkorps
Phoenix percussie, Wateringen - Phoenix percussie is zeer actief als percussiegroep waarbij naast de troms gebruik wordt gemaakt van de meest uiteenlopende attributen. Zo zijn er slagwerkshows gemaakt met gebruik van onder andere olievaten, afvalcontainers, Afrikaans slagwerk, steigerdelen en zelfs slijpmachines.
Showband New Adventure - Showband New Adventure is d.d. 1-1-2001 opgericht uit de bands Axel uit Axel en Irene uit Terneuzen. De band komt uit in de corpsstyle klasse van de Knfm. Showband New Adventure treedt op in binnen- en buitenland. Streetparades en Taptoes. www.newadventure.nl
Sint Caecilia, Schipluiden - Sint Caecilia is op 21 november 1921 opgericht als een harmonievereniging. Het vaandel, kort na de oprichting vervaardigd, laat dit goed zien.
St. Jeanne d'Arc uit Noordwijkerhout - Muziekvereniging St. Jeanne d'Arc voor harmonie, drumfanfare en majorettes
Stedelijke Muziekvereniging Huissen - Stedelijke Muziekvereniging Huissen met de vier onderdelen: harmonie, slagwerkensemble, twirlgroep en opleidingen.
Pagina 1